Tinctură de roiniță

Life is beautiful like a lavender field!

Produse Gielle Lavanda Amore

Tinctură de roiniță

Roiniţa face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate şi flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăţilor sale deosebite, planta a fost menţionată de către Plinius şi Dioscoride, unii dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii, care menţionau că, frunzele de roiniţă înmuiate în vin şi aplicate extern se foloseau în cazul muşcăturilor veninoase, înţepăturilor de scorpion şi pentru cicatrizarea rănilor. În Evul Mediu, medicul şi alchimistul elveţian Paracelsus utiliza planta în tratamentul bolilor de inimă. În medicina tradiţională roiniţa se întrebuinţa pentru ameliorarea echilibrului psiho-emoţional, îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiei cardiace. Se mai numeşte alămâiţă, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisă, roişte.


Acțiuni


INTERN:

Sedativă, reglatoare psiho-emoţională, stimulentă a memoriei, antispastică, analgezică, stomahică, coleretică şi colagogă, carminativă, antiseptică, slab antidiareică, antiemetică, antiherpetică, antitiroidiană, antigonadotropică, stimulează pofta de mâncare, administrat seara favorizează instalarea somnului.

EXTERN:

Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii.

Contribuie la


INTERN:

- armonizarea stării psiho-emoţionale

- funcţionarea în condiţii optime a memoriei
- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate apare la nivelul aparatului cardiovascular şi stomacului

- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
reducerea spasmelor intestinale

- stimularea producerii şi eliminării de bilă

- reducerea stărilor de greaţă

- creşterea poftei de mâncare

EXTERN:

Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii.

Indicatii


INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: stări de nervozitate, stres, anxietate, atacuri de panică, depresie, insomnii, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburări de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii, vertij (ameţeală), hipertiroidie, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greţuri, vărsături.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: eczeme şi răni superficiale

Precauții

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicații:

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Hipotiroidie, alergie la Roiniţă, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare:

50ml

Administrare


INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:

Se fac badijonări locale cu tinctură.

 • Calitate: produs care poate fi folosit in scop terapeutic

 • Metoda de obtinere: prin macerarea în alcool a florilor de roiniță

 • Zona geografica de provenienta: Maramures, Romania

 • Prezentare: lichid de culoare verde închis

 • Descriere olfactiva: miros caracteristic floral, aromatic, proaspăt

 • Pastrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

 • Date de sigurantă: Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare a se evita contactul cu ochii. contraindicat în trimestrul I de sarcină. a nu se lăsa la îndemâna copiilor. uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau farmacist

 • Avertisment: proprietatile, indicatii si modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul www.lavandaamore.com sunt bazate pe literatura de specialitate, carti, publicatii, site-uri web de referinta, etc Aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră.Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, va recomandam sa consultati un medic.

 • Recomand cu incredere! Uleiul esential de lavanda este unul cu un miros foarte puternic si relaxant. Este 100% natural si se poate folosi pur sau diluat in ulei caraus sau in cosmetice. Pret foarte bun raportat cu calitatea lui pura, astfel fiind un concurent pentru uleiurile esentiale americane care au pret de 4-5 ori mai mare. Eu personal il folosesc pentru relaxare si meditatie. Apa de lavanda este un foarte bun demachiant, improspateaza aerul din casa, din birou.

  Miha Pasca
  Cumparator

  Produse de calitate, bio. Recomand cu cea mai mare incredere!

  Gabriel
  Cumparator

  Organic, quality products made with love and care. Highly recommend!

  Nora
  Cumparator
  PRODUSE Gielle Lavanda Amore

  urmatorul produs

  Ținem mult la calitatea produselor, de aceea am ținut să nu erbicidăm deloc și suntem în procesul de conversie pentru certificare ecologică.

  Mai departe