Tinctură de lavandă

Life is beautiful like a lavender field!

Produse Gielle Lavanda Amore

Tinctură de lavandă

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice (30% alcool) sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.


Acțiuni


INTERN:

- Anxiolitică, sedativă, antidepresivă, antispastică, analgezică, hipotensivă, coleretică, diuretică, antimicrobiană, antifungică (asupra Candida albicans), antitumorală.
EXTERN:

- Cicatrizantă, antimicrobiană, antimicotică (asupra Candida albicans), analgezică, antispastică.

Contribuie la


INTERN:

- reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric
- armonizarea stării psiho-emoţionale
- protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la funcţionarea normală a sistemului nervos, cardio-vascular şi digestiv
- eliminarea tensiunilor psihice care împiedică instalarea somnului
- combaterea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal
- menţinerea tensiunii arteriale în limite normale
- detoxifierea organismului
- menţinerea sănătăţii arborelui bronşic.

EXTERN:

- reducerea disconfortului care apare la nivelul pielii
- menţinerea sănătăţii cavităţii bucale
- menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.

Indicatii


INTERN:

- Se utilizează ca adjuvant în: anxietate, nelinişte, iritabilitate, tensiune psihică, atacuri de panică, insomnii, depresii, migrene, dureri de cap, hipertensiune arterială, afecţiuni cardiace pe fond nervos, dispepsii, tulburări intestinale cu substrat nervos, diaree cauzată de stress, afecţiuni respiratorii (răceală, faringită, amigdalită, bronşită), reumatism.
EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: răni superficiale, arsuri uşoare (de gradul I), igiena bucală, acnee, micoze (în special candidoză), spasme musculare, dureri musculare şi osoase, dureri de diferite cauze localizate la nivelul pielii şi ţesuturilor superficiale, reumatism, dureri articulare, căderea părului (alopecie), mătreaţă (în acest caz se recomandă asocierea cu cimbru şi rozmarin).

Precauții

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicații:

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare. Alergie la lavandă, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 • Calitate: produs care poate fi folosit in scop terapeutic

 • Metoda de obtinere: Prin macerarea in alcool

 • Zona geografica de provenienta: Maramures, Romania

 • Prezentare: lichid maroniu verziu

 • Descriere olfactiva: miros caracteristic floral de lavandă, aromatic, proaspăt

 • Pastrare: închis etanș, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

 • Date de sigurantă: Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare a se evita contactul cu ochii contraindicat în trimestrul I de sarcină a nu se lăsa la îndemâna copiilor uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau farmacist

 • Avertisment: proprietatile, indicatii si modul de utilizare al produselor prezentate pe site-ul www.lavandaamore.com sunt bazate pe literatura de specialitate, carti, publicatii, site-uri web de referinta, etc Aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră.Pentru orice utilizare de uleiuri, extracte și pulberi de plante în scopuri terapeutice, va recomandam sa consultati un medic.

 • Recomand cu incredere! Uleiul esential de lavanda este unul cu un miros foarte puternic si relaxant. Este 100% natural si se poate folosi pur sau diluat in ulei caraus sau in cosmetice. Pret foarte bun raportat cu calitatea lui pura, astfel fiind un concurent pentru uleiurile esentiale americane care au pret de 4-5 ori mai mare. Eu personal il folosesc pentru relaxare si meditatie. Apa de lavanda este un foarte bun demachiant, improspateaza aerul din casa, din birou.

  Miha Pasca
  Cumparator

  Produse de calitate, bio. Recomand cu cea mai mare incredere!

  Gabriel
  Cumparator

  Organic, quality products made with love and care. Highly recommend!

  Nora
  Cumparator
  PRODUSE Gielle Lavanda Amore

  urmatorul produs

  Ținem mult la calitatea produselor, de aceea am ținut să nu erbicidăm deloc și suntem în procesul de conversie pentru certificare ecologică.

  Mai departe